Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Складу адмінправопорушення немає: суд закрив провадження у справі про незаконне вирощування конопель

20 грудня 2019, 12:07

Нетішинський міський суд закрив провадження у справі про притягнення 67-річного мешканця Нетішина до адміністративної відповідальності за статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За протоколом поліцейських, пенсіонер на своїй земельній ділянці вирощував 7 кущів конопель. Чоловік у суді пояснив: про те, що ці рослини – коноплі, дізнався від поліцейських, до того часу вважав їх за бур’ян, тож умисно не вирощував. Його захисниця заявила клопотання про закриття провадження у справі у зв’язку з відсутністю у діях нетішинця складу адміністративного правопорушення.

Як встановив суд, під час проведення 14 серпня 2019 року санкціонованого обшуку на присадибній ділянці чоловіка поліцейські знайшли і вилучили 20 рослин, ззовні схожих на коноплі, що росли хаотично, без ознак обробки чи догляду. За висновками експертів, усі вони містять тертрагідроканабінол і є рослинами роду конопель.

«Аналізуючи надані докази, з урахуванням вимог ст.62 Конституції України, суддя приходить до висновку, що зазначені в протоколі про адміністративне правопорушення дії не можуть розцінюватися як незаконний посів та вирощування конопель, оскільки не встановлено умислу останнього та вчинення винних дій, а отже відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.106-2 КУпАП, тому провадження у справі на підставі п.1 ст.247 КУпАП підлягає закриттю», – ідеться у постанові суду.

 

За повідомленням прес-служби суду