Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Смерть під колесами комбайну: вирок набрав законної сили

20 грудня 2019, 11:39

Чернігівський апеляційний суд залишив без змін вирок Ріпкинського районного суду Чернігівської області  від 31 липня  2019 року, яким Єгоричева Ю.О. визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

Таким чином, апеляційні скарги  прокурора, представника цивільного відповідача ТОВ ім. Шевченка – директора Скроботова Є.А., захисника-адвоката Селюха А.В. в інтересах обвинуваченого Єгоричева Ю.О., потерпілих Шиш В.М. та Шиш Л.М. – залишені без задоволення.

На всі доводи сторони захисту колегія суддів звернула увагу та за їх клопотаннями дослідила докази безпосередньо.

Нагадуємо, що суть справи полягає в тому, що Юрій Єгоричев, перебуваючи за кермом комбайну, скоїв наїзд на дівчинку 16-ти років. В результаті наїзду дівчина померла.

Суд забов’язав стягнути з ТОВ ім. Шевченка(цивільного відповідача)  350150 грн  - на користь батька потерпілої в рахунок завданої матеріальної та моральної шкоди , та 300 000 грн - на користь  матері потерпілої в рахунок завданої моральної шкоди.

Наразі оголошено резолютивну частину ухвали Чернігівського апеляційного суду.

Повний текст ухвали буде проголошений  23 грудня  2019 року.

Вирок набрав законної сили.

Ухвала Чернігівського апеляційного суду підлягає оскарженню в касаційному порядку.

 

За повідомленням прес-служби суду