Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Восьмий ААС заборонив ПП «Озерна алея» виконувати будівельні роботи за адресою вул. В. Великого, 2-А у м. Львові

19 грудня 2019, 11:44

У провадженні Восьмого ААС на розгляді перебуває апеляційна скарга Департаменту ДАБІ у Львівській області (далі – Відповідач) на рішення Львівського ОАС від 27 травня 2019 року у справі за позовом Приватного підприємства «Озерна алея» (далі - Позивач), третя особа - виконавчий комітет Львівської міської ради, про визнання протиправним і скасування рішення Відповідача № 64-мб «Про скасування містобудівних умов та обмеження для проектування об`єкту будівництва на будівництво спортивно-рекреаційного комплексу з житловими одиницями, підземним паркінгом та об`єктами громадського призначення на вул. Володимира Великого, 2-А».

10 грудня 2019 року колегія суддів Восьмого ААС задовольнила заяву Відповідача про вжиття заходів забезпечення позову шляхом заборони Позивачу виконувати будівельні роботи з будівництва спортивно-рекреаційного комплексу з житловими одиницями, підземним паркінгом та об`єктами громадського призначення на вул. Володимира Великого, 2-А у м. Львові.

Правова природа інституту забезпечення позову полягає у застосуванні судом, у провадженні якого знаходиться справа, ще до вирішення адміністративної справи по суті визначених законом заходів з метою створення можливості реального виконання у майбутньому рішення суду.

Детально проаналізувавши підстави для вжиття заходів забезпечення позову та врахувавши можливі наслідки їх невжиття, апеляційний суд прийшов до таких висновків:

  1. заборона виконувати будівельні роботи з будівництва спортивно-рекреаційного комплексу з житловими одиницями, підземним паркінгом та об`єктами громадського призначення на вул. Володимира Великого, 2-А у м. Львові буде мати наслідком виключно збереження існуючого становища до розгляду справи по суті;
  2. невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду у майбутньому;
  3. співмірність негативних наслідків від вжиття заходів забезпечення позову з тими негативними наслідками, які можуть настати в результаті невжиття цих заходів.

Таким чином, застосований судом захід забезпечення позову має тимчасовий характер – до вирішення адміністративної справи по суті.

Зазначимо, що справу № 1.380.2019.000591 призначено до апеляційного розгляду на 28 січня 2020 року о 09:00 у залі судових засідань №1 у приміщенні Восьмого апеляційного адміністративного суду за адресою м. Львів, вул. Саксаганського, 13.

З текстом ухвали від 10 грудня 2019 року у справі № 1.380.2019.000591 можна ознайомитись за посиланням

За повідомленням прес-служби суду