Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівництво Служби судової охорони та Мінветеранів підписали меморандум про співпрацю

18 грудня 2019, 18:03

Сьогодні, 18 грудня, у Києві відбулося підписання меморандуму про співробітництво між Службою судової охорони та Міністерством у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Меморандум підписали Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар та Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда. 

Документ було підписано з метою налагодження конструктивної взаємодії між Міністерством і Службою щодо вдосконалення механізмів захисту інтересів ветеранів війни та учасників бойових дій, зокрема, в питаннях їх соціального захисту. Також меморандумом передбачається розроблення пропозицій про внесення змін до нормативно-правових актів, сприяння залученню ветеранів до військово-патріотичного виховання молоді, надання взаємної допомоги в організації та проведенні різноманітних заходів.  

Як зазначив Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар, зараз триває активний процес формування та комплектування Служби.

- Служба судової охорони народилася навесні цього року. Але вже в шістнадцяти областях нашої держави створені територіальні підрозділи, які зараз активно комплектуються, - констатував Валерій Бондар.

Він також додав, що протягом наступного 2020 року територіальні управління Служби будуть сформовані ще у восьми регіонах України. Зокрема, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях.

- Тому ми зацікавлені в тому, щоби лави нашої Служби поповнювали професійно підготовлені, фізично загартовані чоловіки та жінки, які мають досвід служби в силових структурах, бойовий досвід, необхідні знання і вміння поводження зі зброєю та спецзасобами. Запрошуємо до нас на конкурсний відбір! - підкреслив Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар.

Натомість Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда наголосила, що створення й розвиток нового державного органу з правоохоронними функціями у складі судової влади, яким є Служба судової охорони, може позитивно вплинути на працевлаштування ветеранів та учасників бойових дій.

- Людям, які пройшли горнило війни, легше адаптуватися до мирного життя, продовжуючи службу чи працюючи у звичному їм середовищі. А досвід, який вони мають, стане в пригоді будь-якій силовій структурі, зокрема й Службі судової охорони, - зазначила Оксана Коляда.   

    

За повідомленням прес-служби ССО