Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося перше засідання Керівної групи Спільного Проєкту Європейського Союзу та Ради Європи для підтримки свободи медіа в Україні

18 грудня 2019, 10:29

17 грудня 2019 року відбулося перше засідання Керівної групи Спільного Проєкту Європейського Союзу та Ради Європи Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні, що впроваджується в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2019 роки.

У засіданні Керівної групи Спільного Проєкту взяли участь бенефіціари та партнери, які обговорили робочий план Проєкту. У рамках заходу відбулася дискусія щодо очікувань і впровадження заходів Проєкту, партнери надали свої пропозиції до робочого плану.

Від Національної школи суддів України в засіданні взяли участь начальниця відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування та заступник начальниці цього відділу, кандидати юридичних наук Оксана Шамрай та Олександр Іщенко.

Національна школа суддів України для підтримки свободи медіа в першому кварталі наступного року планує завершити розробку навчального курсу для суддів “Кримінально-правовий захист професійної діяльності журналістів”, а також провести апробацію курсу та тренінг для тренерів, що забезпечить його викладання для суддів у всіх регіональних відділеннях  та в місті Києві. На 2020 рік заплановано низку регіональних тренінгів цієї тематики. Також аналогічний навчальний курс буде розроблено для кандидатів на посаду судді.

Окремим напрямом співпраці Національної школи суддів України та Проєкту у 2020 році буде завершення розробки посібника про безпеку журналістів для суддів, прокурорів, працівників органів внутрішніх справ.

За повідомленням прес-служби НШСУ