Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балтський райсуд засудив горе-матір за вбивство своєї новонародженої дитини

18 грудня 2019, 10:26

Вироком Балтського районного суду Одеської області від 16.12.2019 багатодітну матір із села Перельоти Балтського району Одеської області засуджено за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого статтею 117 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини).

Жахлива подія сталася 9 травня 2019 року ввечері. У 41-річної обвинуваченої розпочалися чергові пологи. За даними слідства, жінка перебувала на 38-40 тижні вагітності. Проте відчувши перейми, жінка за медичною допомогою або допомогою сторонніх осіб не звернулася. Натомість пішла до туалету. Під дією ваги новонародженої дитини пуповина розірвалася і немовля впало до вигрібної ями. Дитина загинула.

За даними слідства малюк народився живим, доношеним, з вагою 3870 г. Та врятуватися йому не судилося. Через закупорювання дихальних шляхів каловими масами смерть дитини настала від механічної асфіксії.

У судовому засіданні обвинувачена пояснювала, що вона шкодує про вчинене та розкаюється. Та суд не визнав розкаяння жінки як обставину, що пом’якшує покарання. Адже під час судового розгляду було також встановлено, що після вчинення злочину, жінка не вчинила жодних дій аби врятувати сина, запобігти його смерті, намагалася приховати сліди злочину, неодноразово змінювала свідчення, надавала покази, які були спростовані іншими доказами.

Наступні два роки обвинувачена проведе у в’язниці.

 

За повідомленням прес-служби суду