Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення психологічного насилля проти матері чоловіку призначено покарання у виді 40 годин громадських робіт

18 грудня 2019, 09:28

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний виннуватим громадянина Г.  за вчинення адміністративного правопорушення, передбачене частиною першою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

Встановлено, що  Г. вчинив  домашнє насильство відносно матері, під час якого ображав її нецензурною лайкою, в результаті чого міг погіршитись її психологічний стан.

У судовому засіданні Г. визнав протиправність своїх дій. Пояснив суду, що мали місце події, зазначені в протоколі, оскільки він вживає спиртні напої, після чого конфліктує з матір"ю.

Потерпіла Г. в судовому засіданні підтвердила обставини, викладені в протоколі. Додатково пояснила, що син проживає разом з нею, офіційно не працює, зловживає спиртними напоями, тому часто влаштовує сварки, під час яких ображає її нецензурними словами.

Суддя прийшов до висновку про доведеність вини порушника. Призначаючи стягнення, суддя враховував  характер вчиненого діяння, особу, яка притягається до адміністративної  відповідальності вперше,  вину у вчиненому визнав, ступінь його вини,  відношення до проступку, а також  враховує майновий стан порушника  (не працює),  відношення до вчиненого потерпілої, тому вважає доцільним призначити стягнення у виді громадських робіт. Вказане стягнення буде належним чином відповідати характеру даного адміністративного правопорушення та запобігатиме вчиненню нових правопорушень.

Громадянина Г. визнано винуватим за частиною першою статті 173-2 КУпАП та застосувано до нього стягнення у виді 40 (сорок) годин громадських робіт.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

З повним текстом постанови  можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

За повідомленням прес-служби суду