Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС відмовив у зміні запобіжного заходу директору Інституту землеробства

17 грудня 2019, 16:56

Учора, 16 грудня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу директорові Інституту землеробства. Захист просив змінити заставу на особисте зобов’язання.

Це вже не вперше суд продовжує дію запобіжного заходу для підозрюваного. Так, 10 грудня 2019 року, ВАКС продовжив директорові Інституту землеробства запобіжний захід строком на 2 місяці – до 10 лютого 2020 року.
Відповідно до ухвали, окрім внесення застави, на підозрюваного покладено такі обов'язки : прибувати за кожною вимогою до детективів, прокурорів, повідомляти детектива, прокурора, суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування зі свідками в цьому кримінальному проваджені та здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

Нагадаємо, директора Інституту землеробства підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 27, частиною п'ятою статті 191, частиною третьою статті 15 Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду