Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Городоцький суд ухвалив вирок трьом неповнолітнім за серію крадіжок

17 грудня 2019, 12:20

Городоцький районний суд виніс вирок трьом обвинуваченим у серії крадіжок, яким на момент вчинення злочинів було 13-14 років.

Наймасштабніша з них: 16 квітня 2017 року двоє з цих обвинувачених домовилися обікрасти гаражне приміщення Ярмолинецької райдержадміністрації, яке місцева благодійна організація «Волонтер Ярмолинеччини» використовувала під склад для зберігання продуктів та промислових товарів для учасників АТО. Юнаки зірвали з дверей гаража навісний замок – й винесли звідти харчів і речей на суму понад 8 тисяч гривень. 

Решту крадіжок неповнолітні обвинувачені вчиняли протягом березня – квітня 2017 року та у жовтні 2018 року. Поодинці, групою по двоє й троє чоловік молоді люди обікрали будинок, господарську будівлю, гараж, подвір’я трьох мешканців селища, приміщення недіючого магазину, діюче кафе у Ярмолинцях.

«Виправлення без позбавлення або обмеження волі можливе лише у надзвичайному та винятковому випадку», – такий висновок щодо двох раніше судимих нині 17-річних обвинувачених у крадіжці, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням в інше приміщення, зробили фахівці центру пробації у досудовій доповіді.

Їх суд визнав винними за частиною 2, частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України - «Крадіжка» та остаточно покарав одного – 4 роками 5 місяцями позбавлення волі, другого – 5 роками 2 місяцями ув’язнення.

Третього обвинуваченого, якому наразі 16 років і не має судимостей, Городоцький районний суд визнав винним за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України і призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування на іспитовий строк – 1 рік 6 місяців.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду