Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок чоловіку, який використовував заборонену комуністичну символіку

17 грудня 2019, 10:46

Ізмаїльський міськрайонний суд визнав винним громадянина П. у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 1 рік без конфіскації майна звільнивши його від відбування покарання з випробуванням на 1 рік та поклавши обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання .

Довідково: громадянин П. з метою публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, у невстановлений час та місці закріпив до заднього колеса свого велосипеда  , прапор червоного кольору на якому зображена п'ятикутна червона зірка з зображенням серпа та молота з написом на російській мові "Отечественная война".

09.05.2019 здійснював рух на велосипеді   по вулицях с. Матроска Ізмаїльського району Одеської області, тим самим демонстрував оточуючим символіку комуністичного тоталітарного режиму , який відповідно до частини першої статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" від 09.04.2015 року - виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, У PCP (УCPP), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України заборонено.

Громадянин П. в судовому засіданні свою вину визнав. Між прокурором Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області   з одного боку, та підозрюваним П., з іншого, за участю захисника  була укладена угода про визнання винуватості у відповідності до вимог статті 472 КПК України, та разом з обвинувальним актом направлена до суду.

 

За повідомленням прес-служби суду