Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотирьом підозрюваним у вчиненні розбійного нападу обрано запобіжний захід

16 грудня 2019, 14:33

У неділю, 15 грудня 2019 року, Корольовським районним судом м. Житомира розглянуто клопотання щодо застосування запобіжних заходів чотирьом особам, підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).

Санкція частини третьої статті 187 Кримінального кодексу України – розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше  приміщення чи сховище. Карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Ухвалами Корольовського районного суду міста Житомира клопотання старшого слідчого задоволено та усім чотирьом чоловікам застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

За версією слідства, група осіб, 1976, 1978 та 1988 років народження (троє з них  раніше судимі за особливо тяжкі злочини), жителі міста Києва, з метою заволодіння чужим майном, 13 грудня 2019 року скоїли збройний розбійний напад на помешкання підприємця у Києво-Святошинському районі на Київщині. За попередньою змовою групою осіб, підготувалися до вчинення злочину, заздалегідь розподіливши між собою ролі, підготували знаряддя вчинення злочину - зброю, засоби вчинення злочину – транспортні засоби та засоби маскування - спеціальний тактичний одяг та балаклави.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчі судді задовольнили клопотання та застосували відносно підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави строком на 60 діб.

 

За повідомленням прес-служби суду