Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід посадовцю, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди

16 грудня 2019, 10:56

Слідчим суддею Корольовського районного суду м. Житомира 15 грудня 2019 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб чоловіку, який підозрюється у вчиненні злочину, за частиною третьою статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Встановлено строк дії ухвали до 07.02.2020.

Так, чоловік 1958 року народження, підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за надання земельної ділянки на Житомирщині.

Санкція частини третьої статті 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.                                                              

Директор однієї із фірм в Андрушівському районі звернувся до очільника однієї сільських рад із заявою про надання йому у власність земельної ділянки для здійснення підприємницької діяльності.

За словами слідства, підозрюваний бажав отримати від підприємця грошові кошти для позитивного вирішення питання про надання у власність земельної ділянки.

13.12.2019 посадовець одержав від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 2400 доларів США.

Згідно частини першої статті 183 Кримінального процесуального кодексу України тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам,передбачених Кримінальним кодексом.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя задовольнила клопотання частково та обрала підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб, з правом внесення застави у сумі 126 120 гривень. Наразі тривають слідчі дії.  

 

За повідомленням прес-служби суду