Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комсомольський міський суд ухвалив виправдувальний вирок у зв’язку з недоведеністю прокуратурою вчинення кримінального правопорушення

16 грудня 2019, 09:58

6 грудня 2019 року Комсомольським міським судом Полтавської області області проголошено виправдовувальний вирок стосовно громадянина, який обвинувачувався за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Суд прийшов до висновку, що обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях, із з цього приводу також неодноразово висловлював правову позицію і Європейський суд з прав людини.

Сторона обвинувачення не довела поза розумним сумнівом розмір заподіяної матеріальної шкоди щодо викраденого майна, розмір якої є складовою об`єктивної частини інкримінованого злочину за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України, а всі докази ґрунтуються на припущеннях і не можуть свідчити про винуватість обвинуваченого згідно з обвинувальним актом у вчиненні ним злочину.

За таких обставин у діях громадянина відсутній склад злочину, передбачений частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України, у зв`язку з цим суд вважав за необхідне виправдати останнього за недоведеністю, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення у разі неподання апеляційної скарги, а в разі подання апеляційної скарги – після її вирішення судом апеляційної інстанції.

З текстом вироку можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень http://reyestr.court.gov.ua за номером справи № 534/57/18

 

За повідомленням прес-служби суду