Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся суд над інтернетом: діти вирішували, це глобальне добро чи зло?

13 грудня 2019, 15:14

12 грудня 2019 року напередодні свята Дня працівників суду в приміщенні Ічнянського районного суду Чернігівської області учні 9-11 класів Ічнянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 4 провели рольову гру «Суд над Інтернетом. Internet: глобальне добро або зло?». Діти провели судовий процес, виступили в ролі судді, прокурора, адвоката, обвинуваченого, свідків захисту та обвинувачення. Змогли відчути ту величезну відповідальність, яку несе суддя при винесенні судового рішення, розуміючи, що за кожною справою знаходиться доля людини.

 

Метою цього заходу є спонукання учнів поглянути на глобальну комп'ютерну мережу Internet з різних сторін; повторити і узагальнити знання про комп'ютерні мережі і Internet, про правові аспекти роботи з інформацією; розвиток пізнавального інтересу, творчої активності учнів; розвиток у школярів уміння висловлювати думки, моделювати ситуацію; виховати пошану до суперника, уміння гідно вести суперечку, стійкість, волю до перемоги, винахідливість, уміння працювати в команді; самостійно прийняти рішення.  

  

На захід завітала керівник програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова, яка вручила всім учасникам «судового процесу» символічні подарунки від Чернігівського громадського комітету захисту прав людини,  подяки вчителю правознавства Ічнянського ЗЗСЩ № 4 А.Білодід за правове виховання підростаючого покоління та голові суду Т. Карапиш за підвищення авторитету судової влади, забезпечення верховенства права, належний захист прав і свобод людини та інтересів держави та плідну співпрацю з громадською організацією «Чернігівський комітет захисту прав людини».

  

 

Посилання на відео: «Суд над Інтернетом. Internet: глобальне добро або зло?»

За повідомленням прес-служби суду