Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вихованці дитячого будинку та студенти-правники разом провели один день у суді

13 грудня 2019, 14:34

12 грудня 2019 року у Дніпропетровському окружному адміністративному суді, за ініціативи голови суду Андрія Коренева, відбулася зустріч вихованців  дитячого будинку-інтернату для дітей з ДЦП та студентів-правників Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ в рамках Всеукраїнського тижня права.

Захід організували та провели напередодні професійного свята «Дня працівника суду», з метою підтримки загального рівня правової культури та вдосконалення правової освіти молоді.

Дітей та студентів зустріли судді Василь Ільков, Андрій Рищенко, Олена Луніна та Світлана Ніколайчук, вони розказали дітям та майбутнім юристам про основні завдання адміністративного судочинства і про особливості суддівської професії.

 

Під час зустрічі керівник апарату суду Наталія Чуфарова розповіла гостям про організацію роботи суду, з чого починається реєстрація документів, що надходять до суду, та який шлях проходить позовна заява, перш ніж потрапити на стіл до судді.

Потім судді провели для дітей «Урок справедливості». Разом зі студентами-правниками вихованці дитячого будинку вирішили справедливий спір між героями мультфільму.

Одним з найцікавіших моментів зустрічі у суді як для дітей, так і студентів стало проведення модельного судового засідання, під час якого майбутні юристи мали змогу спробувати себе в ролі учасників судового процесу, щоб на практиці застосувати здобуті знання, уміння та навички і продемонструвати дітям як вирішується адміністративний спір.

По завершенню зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними враженнями, домовились про наступні зустрічі та зробили фото на пам'ять.

За повідомленням прес-служби суду