Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Трускавецькому міському суді розповідали про права дитини та стратегію запобігання булінгу

12 грудня 2019, 16:48

В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права та з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини        12 грудня 2019 року до Трускавецького міського суду Львівської області завітали учні  молодших класів Стебницької гімназії № 6 імені Героїв АТО.

Дітей зустріли керівник апарату Віталій Корчинський та заступник керівника апарату Ірина Лесович

Суддя-спікер Трускавецького міського суду Львівської області Тетяна Василюк розповіла школярам про основні принципи судочинства, атрибути - символи судової влади, права дітей та заходи щодо запобігання булінгу.  Діти змогли познайомитися з символами судової влади, а саме суддівською мантією та нагрудним знаком.

Школярі переглянули «Байку про суд» - це спільний проект судді-спікера Трускавецького міського суду Львівської області Василюк Тетяни Василівни та судді-спікера Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Гавенко  Олени Леонідівни. Діти із захопленням спостерігали за казковим судовим процесом, після чого поділились своїми думками та враженнями. Цікаві дискусії та позитивні емоції захопили дітей.  

Заступник керівника апарату Ірина Лесович  ознайомила відвідувачів з роботою працівників апарату суду та разом з керівником апарату Віталієм Корчинським провели екскурсію приміщенням суду, де діти побачили канцелярію суду, камери попереднього затримання, кабінет судді, кабінет помічників суддів, кабінет секретарів судового засідання та архів суду.     

Трускавецький міський суд Львівської області планує організацію подібних заходів на регулярній основі та запрошує до співпраці і комунікації навчальні заклади міста. Для організації проведення заходу звертайтесь до прес-секретаря суду Ірини Лесович за телефоном: 6-65-08.

За повідомленням прес-служби суду