Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років 4 місяці позбавлення волі за вбивство через необережність, - ухвалено вирок суду

12 грудня 2019, 13:10

Днями Овідіопольський районний суд Одеської області розглянув кримінальне провадження у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 119(вбивство через необережність) Кримінального кодексу України і призначив покарання обвинуваченому В. у вигляді 5 (п’яти) років 4 (чотирьох) місяців позбавлення волі.

Обвинуваченого В. взято під варту в залі суду. 

Відповідно до статті 72 Кримінального кодексу України в строк відбування покарання зарахувати В. перебування під вартою в період з 23 лютого 2018 року по 6 серпня 2019 року, тобто  один день тримання під вартою  відповідає одному дню позбавлення волі.

Початок строку відбування покарання рахувати з дня проголошення вироку. 

Довідково: громадянин обвинувачується в тому, що 23 лютого 2018 року В. перебуваючи у житловому приміщенні квартири в с. Петродолинське, Овідіопольського району Одеської області, під час розпивання спиртних напоїв з В., який постійно викрикував нецензурні слова на адресу  обвинуваченого В., після чого останній зайшов до кімнати де перебував В., схватив його за одежу витягнув на коридор, де проявивши  злочинну недбалість, не передбачаючи можливості настання суспільно небезпечних наслідків у виді  настання  смерті  фізичної особи, внаслідок чого останній падаючи вдарився о дерев’яну тумбу лобною частиною  голови зліва, після  чого  впав на підлогу. Смерть В., наступила від отриманої гострої закритої черепно-мозкової травми.

Обвинувачений свою вину визнав.

Головуючий судя – Кириченко П.Л.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 509/1355/18.

 

За повідомленням прес-служби суду