Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покровський районний суд ухвалив виправдувальний вирок у зв’язку з недоведеністю прокуратурою вчинення кримінального правопорушення

11 грудня 2019, 18:21

11 грудня 2019 року Покровським районним судом Дніпропетровської області громадянку Г. виправдано та визнано не винуватою у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

Суд прийшов до висновку, що наведені докази, на які посилається прокурор, як на підставу доведеності вини Г., не доводять, вину обвинуваченої та, що є найголовнішим, не являються достатніми для визнання М. винною у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення.

За наведених обставин докази, на які посилається сторона обвинувачення, не були підтверджені безпосередньо у суді, в зв'язку з чим вони не можуть бути визнані достатніми для доведення обвинувачення, інкримінованого Г.

Під час ухвалення вироку головуючим суддею було застосовано частину третю статті 373 КПК України, згідно якого виправдувальний вирок не може ґрунтуватися на припущеннях і ухвалюється лише за умови доведення у ході судового розгляду винуватості особи у вчиненні кримінального правопорушення.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення у разі неподання апеляційної скарги, а в разі подання апеляційної скарги – після її вирішення судом апеляційної інстанції.

З текстом вироку можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень http://reyestr.court.gov.ua за номером справи № 189/918/19.

 

За повідомленням прес-служби суду