Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Тлумацького районного суду провели правовий брейн-ринг для школярів

11 грудня 2019, 09:59

В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти, задля покращення доступу до правосуддя, 10 грудня 2019 року  консультантом Тлумацького районного суду Івано-Франківської області, особою, на яку покладено обов’язки  прессекретаря суду Світланою Круховською проведено правовий брейн-ринг із учнями школи задля виховання у них інтересу до правових знань, формування правової культури, поглиблення знань, які були здобуті учнями на уроках.

В правовому брейн-ринзі брали участь три команди, які були дуже активними, швидко відповідали на запитання,  розв’язували правові задачі та тести.

З допомогою вчителя  права Юлії Федоренко  підраховано кількість  голосів та визначено команду переможця. Отже, переможцем  правового брейн-рингу за кількістю отриманих  «фемідок» стала команда «Праволюби» на чолі з капітаном команди Андрієм Когутом та учасниками Галиною Водославською, Іриною Крупою.

На завершення заходу учні Тлумацької ЗОШ I-III ступенів  переглянули мультфільм на правову тематику, який розроблено Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.   Основним Законом нашої Держави є Конституція України, де записано головні права та обов’язки кожного, а рішення суду має бути справедливим. Для цього потрібно, щоб справу вирішували професіонали: в мультику – це Суддя Черепаха, а в справжньому житті – професійні судді, які довго навчаються, отримують відповідну освіту, успішно складають  іспити і лише пізніше мають право розглядати справи і вирішувати спори між людьми. 

Запрошуємо всіх учасників змагань  на День відкритих дверей в Тлумацькому районному суді 11 грудня 2019 року задля вручення призів та подяк.

 

За повідомленням прес-служби суду