Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Овідіопольського районного суду Одеської області завітали студенти.

09 грудня 2019, 17:50

З метою популяризації, підвищення загального рівня правової культури і підвищення прозорості діяльності місцевих загальних судів 9 грудня 2019 року до Овідіопольського районного суду Одеської області завітали студенти Державного навчального закладу  "Одеський центр професійно-технічної освіти ".

Учасниками вказаного заходу були студенти груп 53, 54, 59 разом із викладачем історії і правознавства – Нестеренко Тетяною Михайлівною та майстром спецдисциплін – Бородай Анною Вікторівною. Зустрічала гостей керівник апарату суду – Богатирьова Тетяна Вікторівна та голова суду Кириченко Павло Леонтійович.

Знайомство студентів з судом розпочалось з показу презентації суду, в якій консультант суду Пустовіт Аліса Миколаївна ознайомила учнів з історією створення суду, суддівським корпусом, структурою суду, символічними атрибутами правосуддя, завданнями суду, цінностями суду, основними вимогами до кандидатів на посаду судді, поведінкою під час судового засідання.

Учні мали змогу ознайомитись з приміщенням суду, стендами з додатковою інформацією.  Також було продемонстровано роботу відеоконференцзв’язку та пояснено її функціонування та призначення. Також учні побували в архіві суду та побачили як зберігаються справи, та їм було показано рішення ще за 1957 рік.

Мали змогу поспілкуватись з працівниками суду, яким ставили питання які їх цікавили найбільше, серед яких були питання пов’язані з призначенням покарання неповнолітнім – щодо строку на який особа може бути засуджена. Також ставили питання порядку взяття особи під варту та під домашній арешт, та різницю між цими запобіжними заходами. Виявили бажання ознайомитись із кодексами, з якими працюють судді.

За повідомленням прес-служби суду

 

 

 

Прес-служба Овідіопольського районного суду Одеської області