Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про права та обов`язки дитини говорили діти із представниками суду на уроці правового виховання в школі

09 грудня 2019, 17:35

З метою формування у школярів правової культури громадянина України, що складається передусім зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою, закріплених у Конституції України, з глибокої поваги до законів і правил людського співжиття, готовності дотримуватися й виконувати закріплені в них вимоги до школи завітали представники суду: керівник апарату Калинівського районного суду Вінницької області Анатолій Дудар та консультант суду Олена Пророк.

У учнів старших класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Дружелюбівка відбувся незвичайний  «Урок правового виховання дитини».

 

Анатолій Дудар коротко розповів школярам про будову судової системи України, основні аспекти роботи, структуру та штатну чисельність суддів та апарату Калинівського районного суду, звернувши увагу на те, яким чином можна стати суддею, помічником судді чи потрапити на державну службу до суду.

Найбільшу цікавість викликала розповідь про права та обов’язки дитини і можливу відповідальність за порушення закону.

 З дітьми спілкувалися про основні положення Конвенції ООН про права дитини, положення Конституції України, Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення. 

 

 

За повідомленням прес-служби суду