Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок у справі про завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

06 грудня 2019, 16:32

6 грудня 2019 року Біляївський районний суд Одеської області визнав винним громадянин В. у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) і призначив йому покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Відповідно до частини першої статті 71 Кримінального кодексу України до призначеного покарання громадянину В. суд частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком Монастирищенського районного суду Черкаської області за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України, який ухвалою Черкаського апеляційного суду змінений в частині призначення покарання у виді 3 років, 3 місяців позбавлення волі, в решті вирок суду залишено без змін та остаточно призначив йому покарання у виді 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили громадянину В. судом залишено попередній – тримання під вартою.

 Довідково: 15 липня 2019 року о 13:38 громадянин В., реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибелі людей чи іншими тяжкими наслідками в магазині «Наті», який розташований в с. Нерубайське Біляївського району Одеської області по вул. Зелена №3-А, використовуючи належачий йому мобільний телефон «SAMSUNG», здійснив дзвінок на телефон спецлінії «102» чергової частини ГУНП в Одеській області, в ході якого, достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити є неправдивою та розуміючи, що таке повідомлення створить обстановку загального страху і невпевненості населення, порушить громадську безпеку, повідомив оператору «102» чергової частини ГУНП в Одеській області про те що: – «В магазині Наті вул. Зелена 3-А заклав бомбу, є 3 години до спрацювання».

В ході виїзду слідчо-оперативної групи в магазин «Наті», вищевказане повідомлення громадянина В. про підготовку вибуху не підтвердилося.

      За повідомленням прес-служби суду