Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Недашковський оскаржує своє звільнення з “Енергоатома”

06 грудня 2019, 11:06

Юрій Недашковський просить суд скасувати розпорядження Уряду щодо припинення ним повноважень президента НАЕК "Енергоатом". Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зокрема, позивач просить визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України, датоване 27 листопада, “Про припинення повноважень президента Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” Недашковського Ю. О.".

Водночас, до суду надійшла заява про забезпечення позову, де позивач просить ОАСК зупинити дію відповідного розпорядження Уряду. Також він просить Окружний адміністративний суд міста Києва заборонити Кабінету Міністрів України та Міністерству енергетики та захисту довкілля  вчиняти дії та приймати рішення щодо звільнення позивача з посади президента НАЕК "Енергоатом" з підстав, зазначених у відповідному розпорядженні КМУ.

Окрім цього Недашковський просить ОАСК заборонити Уряду та Міністерству  приймати рішення, оголошувати та проводити конкурсний відбір керівника на посаду президента НАЕК "Енергоатом".

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

 

За повідомленням прес-служби суду