Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За систематичне домашнє насильство стосовно своєї матері чоловік постане перед судом

05 грудня 2019, 18:07

До Ізюмського міськрайонного суду Харківської області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина Д., мешканця міста Ізюма, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення- злочину, передбаченого  статтею 1261 Кримінального кодексу України.
В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин Д.,  12 жовтня 2019 року та 14 жовтня 2019 року,  перебуваючи за місцем свого мешкання словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою матір, залякував, принижував та погрожував фізичною розправою, що завдало їй психологічних страждань.
До цього,  з початку 2019 року, Громадянин Д. неодноразово притягувався Ізюмським міськрайонним судом Харківської області до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства відносно своєї матері. Однак, незважаючи на це,  належних висновків для себе не зробив та продовжив вчиняти протиправні дії. 
Враховуючи всі обставини, ухвалою Ізюмського міськрайонного суду Харківської області призначено розгляд кримінального провадження по обвинуваченню гр. Д., у відкритому судовому засіданні, на 24 грудня 2019 року. 
 

Довідково:

Пам’ятайте, що не слід чекати поки словесні погрози переростуть у фізичне насильство.

Згідно Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильств» під домашнім насильством  розуміється будь-яка дія фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, а також погрози вчинення таких діянь.
В разі проявлення до Вас одного з видів домашнього насилля «НЕ МОВЧІТЬ» та звертайтесь по допомогу до поліції за номером 102, або  на «Гарячу лінію» з попередження домашнього насильства  0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних) короткий номер 116 123 (безкоштовно з мобільного) .

 

За повідомленням прес-служби суду