Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом притягнуто до кримінальної відповідальності особу за ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт

04 грудня 2019, 16:48

У травні 2019 року, вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області визнано винним громадянина К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення майна), та призначено покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.
Громадянин К. будучи ознайомленим з порядком та умовами відбування покарання у вигляді громадських робіт,  без поважних причин не прибув для відбуття покарання, чим ухилився від відбування вказаного покарання.
Оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд вважає доведеною вину громадянина К. у вчинені злочину та кваліфікує його дії за частиною другою статті 389 Кримінального кодексу  України, тобто ухилення особи від відбування покарання у виді громадських робіт.
З урахуванням наведених вище обставин справи, щирого каяття обвинуваченого, судом призначено покарання  у вигляді 1 (одного) року позбавлення волі, зі звільненням від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю в 1 рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Примітки:

Згідно статті 389-2  Кримінального кодексу України, злісне ухилення особи від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт -карається позбавленням волі на строк до двох років.

За повідомленням прес-служби суду