Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сумському апеляційному суді стартувала тижнева програма стажування для суддів

02 грудня 2019, 17:07

Неодмінною умовою здійснення компетентного та ефективного правосуддя є навчання та підвищення кваліфікації суддів. Саме тому представники вітчизняної судової гілки влади постійно підвищують свій професійний рівень - проходять різноманітні навчання в Національній школі суддів України, беруть участь у програмах міжнародних партнерів, де опановують тонкощі та зміни національного законодавства, вивчають міжнародний досвід та судову практику.

-  У цьому році Сумський апеляційний суд відновив програму стажування для суддів місцевих судів, - під час вітального слова зазначив в.о. голови суду Валерій Матус. – Протягом кількох днів практикуючі судді кримінальної палати апеляційного суду та судді у відставці розкажуть про практику судового контролю слідчими суддями за досудовим розслідуванням, про розгляд справ про адмінправопорушення, корупційні правопорушення та правопорушення, пов’язані з корупцією.

  

За словами судді-секретаря судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Сергія Хвостика, судді-цивілісти нададуть колегам методичну і практичну допомогу у справах щодо врегулювання земельних правовідносин, захисту права власності, спорів, які виникають із договорів позики, кредиту, іпотеки, банківського вкладу тощо.

За повідомленням прес-служби суду