Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порушив проїзд перехрестя з круговим рухом: порушник сплатить 680 гривень штрафу

02 грудня 2019, 14:08

29 листопада 2019 року суддя Біляївського районного суду Одеської, розглянувши матеріали, які надійшли від 1-го взводу 2-ої роти 2-го батальйону УПП в Одеській області визнала громадянина В. винним у скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого частиною четвертою статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення та піддала його адміністративному стягненню у виді штрафу на користь держави у розмірі сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 грн.        

Довідково: 29 жовтня 2019 року о 06:34, в об’їзд м. Одеса на 23 км. автошлях М-15, громадянин В., керуючи автомобілем марки «Ваз-32109», при наявності дорожнього знаку 2.1. «Дати дорогу» при в’їзді на перехрестя з круговим рухом не надав дорогу автомобілю, який рухався на кругу по головній дорозі, змусив водія різко загальмувати та подати звуковий сигнал, чим створив аварійну ситуацію.

Вказаними діями громадянин В. скоїв правопорушення, передбачене частиною четвертою статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: порушення, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, а саме: примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян.

      За повідомленням прес-служби суду