Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний суд долучився до Ярмарку вакансій

29 листопада 2019, 13:49

Вступ на державну службу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби за результатами конкурсу. Оголошення разом з інформацією про проведення оцінювання оприлюднюється на Єдиному порталі вакансій державної служби.

Про це, зокрема, розповів студентам начальник відділу з питань персоналу апеляційного суду Сергій Починок під час 15-ого Ярмарку вакансій, що відбувся вчора у Вінницькому національному аграрному університеті.

Кандидати на посаду держслужбовця, скажімо, найнижчої категорії «В» проходять тестування на знання законодавства. Запитання для кожного кандидата обираються автоматично з переліку тестових запитань. Одне тестове завдання включає 40 тестових запитань. Кожне передбачає чотири варіанти відповіді, один з яких є правильним. Також в межах конкурсу з претендентами на посаду держслужби проводять співбесіду.

Цікавилися майбутні юристи й заробітною платнею державного службовця.  Сергій Починок розповів, що складається вона з посадового окладу, надбавок за вислугу років та ранг державного службовця, премії (у разі встановлення).

Що ж стосується помічників суддів, то їх добір здійснюють судді самостійно. Призначає на посаду та звільняє з неї керівник апарату відповідного суду за поданням судді. Помічники суддів, до речі, не є державними службовцями. Ці посади належать до посад патронатної служби.

Додамо, що зі студентами ВНАУ на Ярмарку вакансій спілкувалися більше 70 їхніх потенційних працедавців.

За повідомленням прес-служби суду