Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-правники завітали до Житомирського окружного адміністративного суду  

26 листопада 2019, 16:51

Сьогодні до нашого суду завітали на практичне заняття студенти третього курсу Житомирського національного агроекологічного університету.

Студентів зустріла прес-секретар суду Оксана Ляхова, яка провела екскурсію приміщенням суду та розповіла про діяльність та організацію його роботи. Студенти відвідали відділ документального забезпечення суду, відділ реєстрації позовних заяв, архівний підрозділ, зали судових засідань та оглянули інформаційні стенди. Учасники заходу дізнались про принципи функціонування структурних підрозділів суду.

Зокрема, начальник відділу документального забезпечення суду Олена Кондренко розповіла студентам про прийом, реєстрацію, розподіл вхідної та вихідної кореспонденції; яким чином приймається інформація засобами факсимільного зв'язку та електронною поштою та щодо прийому громадян.

                      

 Також начальник відділу організаційного забезпечення судового процесу Людмила Проценко надала відповіді на запитання щодо роботи секретарів судових засідань та їх обов’язків.

                                                        

Начальник відділу прийому позовних заяв Андрій Батюх розповів щодо  прийому та реєстрації позовних заяв та розподілу їх у комп’ютерній програмі «Діловодство спеціалізованого суду, а завідувач сектору служби судових розпорядників Александрас Євораускас про основні завдання служби: забезпечення додержання особами, які  перебувають  у  суді, встановлених правил та забезпечення виконання учасниками судового процесу та іншими особами, які перебувають в залі судового засідання, розпоряджень головуючого в судовому засіданні, тощо.

                                                     

 Заступник начальника відділу документального забезпечення Ольга Шахова-Козир розповіла про прийом апеляційних скарг, виготовлення та видачу виконавчих документів, здійснення їх обліку.

                                                     

 Завідувач архівом Ольга Поліщук інформувала щодо ведення архіву суду, відповіла на питання студенів щодо зберігання та знищення судових справ.

                                   

Студенти на власні очі побачили той обсяг справ, з яким щодня працюють відділи.

Після ознайомлення з роботою суду студенти були присутніми у судовому засіданні з розгляду адміністративної справи під головуванням судді Наталії Майстренко.

                              

Під час таких заходів ми прагнемо сприяти молодому поколінню у виборі майбутньої професії та дізнатись більше про судові установи взагалі.

Наші гості дізнались багато корисної і цікавої інформації та отримали заряд позитивних емоцій. 

                                                     

За повідомленням прес-служби суду