Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Не подання уповноваженою особою ФГВФО додаткової інформації щодо вкладника, який має право на відшкодування коштів за вкладом в банку є порушенням ЗУ “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”

26 листопада 2019, 17:29

16 жовтня 2019 року Першим апеляційним адміністративним судом розглянуто у порядку письмового провадження адміністративну справу за апеляційною скаргою Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію спірного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 10 липня 2019 року за позовом фізичної особи до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію спірного банку, третя особа – банк про зобов’язання вчинити певні дії.

За результатами розгляду справи Першим апеляційним адміністративним судом прийнято постанову, в якій зазначено про таке.

Підставою для звернення до суду слугувало не включення особи до реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

В ході розгляду справи судом встановлено, що грошові кошти на банківський рахунок вкладником розміщено до початку віднесення банку до категорії неплатоспроможних та запровадження тимчасової адміністрації.

За таких обставин, Перший апеляційний адміністративний суд дійшов висновку, що подання уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб додаткової інформації щодо позивача, як вкладника, який має право на відшкодування коштів за вкладом в банку за рахунок Фонду є обов’язком уповноваженої особи, який останнім, всупереч приписів норм матеріального права порушено.

Детальніше з текстом постанови від 16 жовтня 2019 року по справі №200/3403/19-а можна ознайомитися за посиланням http://reestr.court.gov.ua/Review/84953071

 

За повідомленням прес-служби суду