Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав чоловіка, який свідомо ухилявся від виконання обов’язків стосовно власної доньки

26 листопада 2019, 15:11

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги громадянки К. про позбавлення батьківських прав батька, неповнолітньої Анни, 2004 року народження. 

Свої вимоги позивач мотивувала тим, що відповідач ухиляється від виконання своїх обов’язків по вихованню та утриманню дитини з 2006 року, почав вести антисоціальний та аморальний спосіб життя, зловживав алкогольними напоями. З моменту розірвання шлюбу з відповідачем, вона самостійно займається вихованням доньки, піклується про її духовний та фізичний розвиток, навчання, оздоровлення, підготовку до самостійного життя. Донька займається велоспортом, відповідач жодного разу не підтримував доньку під час чемпіонатів, не цікавиться її успіхами і досягненнями. Відповідач не надає жодної матеріальної допомоги, не спілкується з дитиною,  не виявляє інтересу до його внутрішнього світу, не створює умови для отримання дитиною освіти.

Суд оцінивши всі зібрані по справі докази, враховуючи інтереси дитини для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя, повного та всебічного розвитку, та зважаючи на те, що відповідач ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню та утриманню дитини, прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню.

З інформацією щодо повного тексту судового рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/951/19). 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

За повідомленням прес-служби суду