Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Житомирської області зобов’язав сплатити на користь КП «Аеропорт Вінниця» майже 500 000 грн

26 листопада 2019, 14:50

Господарський суд Житомирської області задовольнив позов КП «Аеропорт Вінниця» до ТОВ «ЯнЕір» ЛТД про стягнення 476 418,90 грн боргу за надані послуги.

Судом встановлено, що впродовж 2016 - 2019 років між КП «Аеропорт Вінниця» та ТОВ «ЯнЕйр» ЛТД існують відносини щодо надання послуг з наземного обслуговування, що підтверджується відповідними договорами: стандартними угодами ІАТА про наземне обслуговування.

Згідно договору КП «Аеропорт Вінниця» зобов`язувалося надавати ТОВ «ЯнЕйр» ЛТД послуги з наземного обслуговування. Перелік послуг і тарифи зазначалися у договорі та встановлено, що розрахунки за надані послуги відповідач здійснює упродовж п`яти робочих днів з дати отримання рахунків позивача та після підписання акту виконаних робіт за попередній період.

Позивач належним чином виконав взяті на себе зобов`язання та надав відповідачу послуги з наземного обслуговування, що підтверджується актами наданих послуг.

В свою чергу відповідач оплатив  надані послуги, однак не в повному розмірі. При проведенні розрахунків встановлено, що загальна сума заборгованості відповідача перед позивачем на момент подання позову складає 476 418, 90 грн, що стало підставою для звернення позивача до суду із даним позовом.

Частиною 1 статті 901 Цивільного кодексу України передбачено, що за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором. Положеннями частини 1 статті 903 Цивільного кодексу України визначено, якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов`язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

Враховуючи, що надання послуг з аеропортового обслуговування засвідчують акти виконаних робіт, які підписані сторонами та скріплені печатками підприємств, за відсутності будь-яких заперечень щодо якості наданих послуг, а також відомостей про сплату вартості отриманих послуг в повному обсязі, суд задовольнив вимогу КП «Аеропорт Вінниця» про стягнення 476 418,90 грн заборгованості з ТОВ «ЯнЕйр» ЛТД.

Повний текст рішення за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/85143997

Рішення набрало законної сили: 13.11.2019.

 

За повідомленням прес-служби суду