Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок за фактом хуліганства та замаху на вбивство працівника правоохоронного органу

26 листопада 2019, 11:47

Так, в провадженні судової колегії Жовтневого районного суді міста Харкова під головуванням судді Чижиченка Д.В. та членів колегії : суддів Кіся Д.П. та Макарова В.О. перебувала кримінальна справа № 639/5871/16-к.
Під час розгляду останньої було встановлено, що раніше судимий уродженець міста Бердянська Запорізької області, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, використовуючи незначний привід, почав чіплятися до звичайних пересічних громадян (чоловіка та жінки), які прийшли до салону отримати свої фото. Висловлював до них явну неповагу та образи, нецензурно лаявся, принижував їх честь та гідність. На зауваження та спроби захиститися останніх, дістав ножа та наніс чоловікові два удари в область руки, заподіявши йому різані рани. Потім під час тікання від переслідування потерпілого, знов неодноразово погрожував йому ножем, свідком чого випадково став начальник Холодногірського відділу поліції ГУНП в Харківській області. На представлення поліцейського, пред’явлення ним свого посвідчення та на його прохання, припинити свої протиправні дії, підсудний не реагував. А під час спроби його затримати, наніс правоохоронцю удар ножем в область шиї ззаду та удар в область лівого плеча, після чого знов почав тікати з місця події, але був затриманий військовослужбовцями ВЧ 1005 Національної Гвардії України, які перебували на чергуванні неподалік.

Судом дії підсудного були кваліфіковані за частиною 4 статті 296 та статті 348 кримінального кодексу України, а саме, як хуліганство, вчинене особою, раніше судимою за хуліганство, пов’язане з опором представнику влади, який виконував обов’язки з охорони громадського порядку, та громадянам, які припиняли хуліганські дії, вчинені із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, а також посягання на життя працівника правоохоронного органу, тобто замах на вбивство працівника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.
Тривалий період судового розгляду підсудний оспорював обставини правопорушень. Однак, з часом свою вину в інкримінованих йому злочинах визнав повністю.
Також, оцінюючи зібрані по справі докази в їх сукупності, в результаті повного, об’єктивного і всебічного їх дослідження в судовому засіданні, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень, доведена в повному обсязі.

25.11.2019 суд ухвалив визнати чоловіка винним та призначив остаточне покарання за сукупністю злочинів у вигляді 10 десяти років позбавлення волі.
Крім того, частково задоволені позови потерпілих. Вироком з останнього стягнуто на користь кожного потерпілого по 10 тисяч гривень матеріальної  та  по 20 тисяч  гривень моральної шкоди.

На даний час вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду