Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок 20-річному нетішинцю за ухилення від відбування покарання за крадіжку

26 листопада 2019, 09:43

Нетішинський міський суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим в ухиленні засудженого від відбування покарання у виді громадських робіт (частина 2 статті 389 Кримінального кодексу України) – визнав останнього винним в інкримінованому злочині і призначив узгоджене сторонами остаточне покарання у виді арешту на 1 місяць і 1 день.

Нетішинський міський суд своїм вироком від 8 квітня 2019 року засудив за крадіжку 20-річного жителя Нетішина, призначивши йому покарання у виді 80 годин громадських робіт. 24 травня молодий чоловік став на облік Славутського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області і звідти його направили до місцевого комунального підприємства для відбування призначеного судом покарання.

Комунальники склали графік, визначили коло роботи, та засуджений до її виконання не поспішав.

«За увесь час перебування на обліку Славутського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області, Ш. без поважних причин, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, з метою ухилення, будучи письмово попередженим про наслідки не відбування призначеного судом покарання у виді громадських робіт, систематично не виходив на відпрацювання громадських робіт більше двох разів, а саме 34 рази», – ідеться у вироку суду.

Із 80 призначених судом годин молодий чоловік відпрацював лише десяту частину.

«Такі дії набули тривалого характеру та являють собою невиконання обов'язку (бездіяльність) щодо відбування покарання, та відповідно до ст. 40 КВК України, є ухиленням, оскільки невихід більше двох разів протягом місяця на громадські роботи без поважних причин є ухиленням від відбування покарання», – констатує суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Довідково: Стаття 389 Кримінального кодексу України. Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі

Частина 2. Ухилення засудженого від відбування покарання у виді громадських чи виправних робіт, -

карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

За повідомленням прес-служби суду