Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конкурс на посаду держсекретаря Мінекономіки: до суду надійшов позов та заява про його забезпечення

25 листопада 2019, 16:42

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Комісії з питань вищого корпусу державної служби щодо визнання протиправними її дій, а саме - проведення другого ситуаційного завдання в усній формі для перевірки професійних знань кандидатів на зайняття посади держсекретаря Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Позивач оскаржує результати вищезгаданого етапу конкурсу та рішення Комісії в частині щодо не допуску до співбесіди жодного з кандидатів на зайняття  посади державного секретаря Мінекономіки.

Серед інших вимог позову - зобов’язати Комісію повторно провести етап розв’язання ситуаційних завдань в усній формі серед допущених кандидатів на вищезгадану посаду та завершити конкурс.

Також позивач подав до суду заяву про забезпечення позову, в якій просить суд зупинити рішення Комісії в частині щодо не допуску жодного з кандидатів на посаду держсекретаря Мінекономіки та заборонити Комісії проводити повторний конкурс на зайняття цієї посади.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

 

За повідомленням прес-служби суду