Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві співмешканки

25 листопада 2019, 14:06

21 листопада 2019 року суддя Слов’янського міськрайонного міськрайонного суду Донецької області задовольнила клопотання слідчого СВ Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області та застосувала  до підозрюваного гр. А. за злочин, передбачений частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 діб, з 20 листопада 2019 року по 18 січня 2020 року.

Так, 19 листопада 2019 року на подвір’ї одного з домів по в’їзду Торговому у місті Слов’янську виявлено труп 39 річної гр. Г. з ознаками насильницької смерті. Досудовим розслідуванням встановлено, що того дня між гр. А. та його співмешканкою гр. Г. біля 21 години трапився конфлікт, під час якої гр. А. наніс ножем не менше трьох ударів по нижнім кінцівкам гр. Г., спричинивши останній колото-різане поранення правого стегна з ушкодженням великої кровоносної судини, яке ускладнилося гострою крововтратою, від якої остання померла на місці.

Обираючи гр. А. такий вид запобіжного заходу суд виходив з того, що останній неодноразово судимий, не має постійного достатнього джерела доходів, рухомого чи нерухомого майна та вкладів у банку, відсутні міцні соціальні зв’язки, а тому запобіжний захід у виді особистого зобов'язання чи домашнього арешту не зможе запобігти ризикам, передбаченим статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України (Мета і підстави застосування запобіжних заходів). За даний злочин зловмиснику загрожує до 15-ти років ув’язнення.

 

За повідомленням прес-служби суду