Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Північно-західному апеляційному господарському суді відбувся семінар щодо положень законодавства про виконавче провадження    

22 листопада 2019, 14:16

Семінар на тему «Проблемні питання щодо застосування Закону України «Про виконавче провадження» провели сьогодні Північно-західному апеляційному господарському суді.

Панельні дискусії передбачали обговорення питань що стосувались особливих випадків застосування Закону України «Про виконавче провадження».

«Якісне і швидке виконання судових рішень – це необхідний елемент доступу до правосуддя. Питання виконання судових рішень сьогодні у державі є максимально актуальним через велику кількість рішень ЄСПЛ, винесених не на користь України. Всі розуміють, що позивач отримує сатисфакцію не з моменту коли винесене на його користь рішення суду набирає законної сили, а з моменту коли воно буде реально виконано швидко і якісно. І якщо у цьому процесі судова гілка влади комунікує між собою, задля вироблення єдиних підходів для розгляду спорів, то державні чи приватні виконавці в цій системі дещо відірвані від єдиного процесу. Спілкування суддів з державними та приватними виконавцями під час розгляду конкретних спорів є очевидно недостатнім для досягнення єдиної, зазначеної вище, мети. Тому формат спілкування в рамках семінару є дійсно актуальним.» - зазначив голова Північно-західного апеляційного господарського суду Олег Мельник.

Враховуючи різносторонність тематики, впродовж семінару, у фокусі обговорення учасників було як законодавство про виконавче провадження в цілому, так і проблемні питання щодо розгляду заяв про зміну сторони у виконавчому провадженні та його зупинення, питання скарг на дії органів виконання судових рішень та питання співвідношення виконавчого провадження та провадження у справах про банкрутство зокрема. Звернулися також до теми правових висновків Великої Палати Верховного Суду щодо проблемних питань застосування Закону України «Про виконавче провадження».

Доповідачі поділилися аналізом власних напрацювань та обговорили покроковий алгоритм практичного та єдиного застосування положень законодавства у сфері примусового виконання рішень з урахуванням напрацьованої практики, пов’язаної із застосуванням Закону України «Про виконавче провадження».

Спікерами на семінарі виступили судді Північно-західного апеляційного господарського суду Алла Гудак, Олег Тимошенко, Інна Розізнана, Михайло Юрчук, Василь Грязнов, Ганна Олексюк та начальник Рівненського міського відділу Рівненського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Павло Якобчук.

 

 

Учасники семінару – судді господарських судів Північно-західного апеляційного господарського округу, представники Рівненського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, представники головного управління Державної казначейської служби України у Рівненській області,  судді і працівники ПЗАГС та приватні виконавці.

  

 

 

За повідомленням прес-служби суду