Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок: 8 років позбавлення волі за тяжкі тілесні ушкодження

15 листопада 2019, 15:14

13 листопада 2019 вироком Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області до восьми років позбавлення волі засуджено громадянина Т., який обвинувачувався  у вчиненні злочину, передбаченого  частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Трагічні події трапилися в березні 2019 року. Громадянин Т., знаходячись в приміщенні житлового будинку в с. Кам'янка Очаківського району Миколаївської області, на підґрунті раптово виниклого конфлікту, діючи умисно, з достатньою силою наніс один удар кулаком правої руки в область челюсті зліва та не менше трьох ударів зап'ястям правої руки в область голови і обличчя потерпілого громадянина Г., який в цей час сидів на дивані. Після цього, продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, направлений на спричинення тілесних ушкоджень потерпілому, який намагався встати, громадянин Т. наніс один удар своею правою ногою в область голови потерпілого, спричинивши останньому тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть громадянина Г..

Вина обвинуваченого громадянина Т. в інкримінованому злочині підтверджується дослідженими в суді доказами: показами свідків, висновками судово – медичної та інших  експертиз, слідчим експериментом тощо.

Проаналізував докази у їх сукупності, суд знайшов доведеною вину громадянина Т. у вчиненні інкримінованого йому злочину та кваліфікував його дії за частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України, як  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

До набрання вироком законної сили обвинуваченому залишено  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За повідомленням прес-служби суду