Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задоволив апеляцію органу опіки та піклування та позбавив матір батьківських прав

06 листопада 2019, 12:53

Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу органу опіки на  рішення Стрийського міськрайонного суду Львівської області від 10 грудня 2018 року у справі про позбавлення батьківських прав. Колегією суддів судової палати з розгляду цивільних справ ухвалено нову постанову, якою позбавлено матір Н.С. батьківських прав відносно неповнолітнього сина Н.О.

Судом першої інстанції відмовлено в позові Н.Н, яка є бабусею неповнолітнього Н.О., до Н.С., третя особа виконавчий комітет Моршинської міської ради Львівської області про позбавлення батьківських прав. Судове рішення було оскаржено третьою особою – органом опіки та піклування виконавчого комітету Моршинської міської ради.

Примітка: Позивачка Н.Н. звернулась до суду з позовом та просить позбавити відповідачку Н.С. батьківських прав відносно неповнолітнього Н.О. В обґрунтування позовних вимог позивачка покликається на те, що вона є рідною бабусею Н.О., батько дитини записаний із слів матері і їй невідомий. З моменту народження онука всі турботи, пов’язані з вихованням дитини, лягли на її плечі, відповідачка в свою чергу від виховання дитини ухилялась. Таке життя тривало більше 10 років, за яке весь час позивачка самотужки намагалась виховувати, одягати, лікувати, забезпечувати нормальний рівень життя та освіти свого онука. У зв’язку з ухилянням відповідачки від виконання батьківських обов’язків просила суд позбавити останню батьківських прав.

 

За повідомленням прес-служби суду