Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Священнослужитель через суд спростував недостовірну інформацію стосовно нього

06 листопада 2019, 11:28

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу відповідачки Х. на рішення Личаківського районного суду міста Львова від 13 червня 2018 року у справі про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

Судом першої інстанції задоволено частково позов С. та визнано недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію інформацію, викладену у листах відповідачки Х. та зобов’язано її спростувати в триденний строк з дня набрання судового рішення законної сили. Також рішенням суду стягнуто з відповідачки Х. моральну шкоду у розмірі однієї гривні.

Примітка: Позивач С. звернувся в суд з позовом до відповідачки Х. про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди, та просив визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію інформацію, що містилась в листах, які були адресовані відповідачкою Х. у різні установи, де працює позивач та його дружина. Позовні вимоги обґрунтовував тим, що з відповідачкою він познайомився у 2013 році і між ними довгий час були дружні відносини. У 2014 році між сторонами було укладено договір купівлі продажу квартири і всі зобов’язання позивачем були виконані. Після цього у відносинах між сторонами почалися непорозуміння, відповідачка Х. почала вимагати від позивача С. кошти, без зазначення на те будь якої причини. Згодом відповідачка Х. звернулась з заявою у поліцію з приводу вчинення щодо неї протиправних дій позивачем С. та написала низку листів у різні установи, де працює позивач та його дружина, які містили інформацію, що принижувала їх честь, гідність та ділову репутацію.

 

За повідомленням прес-служби суду