Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 10 років за ґратами засуджено чоловіка за вчинення ДТП, внаслідок якої загинули дві людини

04 листопада 2019, 16:00

30 жовтня 2019 року суд, погодившись із позицією Ізмаїльської місцевої прокуратури, визнав достатніми зібрані органом досудового розслідування докази для винесення обвинувального вироку стосовно 39-річного мешканця с. Оріхівка  Болградського району за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель  кількох осіб).

Встановлено, що у червні 2016 року керуючи технічно справним  автомобілем марки «XYUNDAI HID» на ділянці  автодороги Ізмаїл - Болград при в’їзді в м. Болград, гр. Б., знаходячись у стані алкогольного сп'яніння, рухаючись з боку с. Оксамитне з перевищенням швидкості у темну пору доби,  не врахував дорожню обстановку на закругленій ділянці дороги, виїхав на зустрічну смугу руху, де скоїв зіткнення з автомобілем «AUDI 80», в наслідок чого водій та пасажир автомобіля «AUDI 80» отримали тяжкі тілесні ушкодження від яких у реанімаційному відділенні Болградської центральної районної лікарні померли.   

Вироком Болградського районного суду Одеської області чоловіка визнано винним у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди та засуджено до позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки. Крім того цивільний позов потерпілих та їх представника суд задовольнив в повному обсязі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Одеського апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду