Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

01 листопада 2019, 16:58

1 листопада 2019 року у Вищій раді правосуддя відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, до порядку денного якого було включено розгляд дисциплінарних проваджень, порушених Вищою радою правосуддя, та інші поточні питання діяльності Комісії.

У засіданні взяли участь Голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Матвійчук В.В., члени Комісії Суховий В.Г., Голубицький С.С., Гречківський П.М., Стародуб О.П., Гребенюк Т.Д., Масенко Д.Є.

На засідання Комісії також з’явилися Голова Державної судової адміністрації України Холоднюк З.В., його адвокати Манойленко К.В. та Цвєткова К.В., адвокат Бісик Я.В. – в інтересах Щотки С.О. та адвокат Нерсесян А.С. – в інтересах Дубінка О.Г.  

Комісія розглянула пропозиції комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, з питань дисциплінарних проваджень, порушених рішеннями Вищої ради правосуддя від 6 червня 2019 року та від 13 червня 2019 року стосовно Голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З.В. за скаргами Щотки С.О. та Дубінка О.Г.

Комісія повідомила про надходження доповнень до скарги Щотки С.О. від 29 жовтня 2019 року та ухвалила долучити вказані доповнення стосовно фактів, викладених у скарзі, до матеріалів дисциплінарного провадження.

У зв’язку із цим Комісія прийняла рішення підтримати пропозиції комітету від 1 листопада 2019 року та відкласти розгляд матеріалів дисциплінарного провадження від 6 червня 2019 року стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В. за скаргою адвоката Архіпова О.Ю. в інтересах Щотки С.О. для підготовки комітетом пропозицій з питань розгляду матеріалів вказаного дисциплінарного провадження з урахуванням доповнень до скарги Щотки С.О. від 29 жовтня 2019 року.

Крім того, комітет виніс на розгляд Комісії пропозицію відкласти розгляд дисциплінарного провадження від 13 червня 2019 року стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В. у зв’язку з відсутністю запитуваної від ДСА України інформації.

Під час розгляду пропозицій комітету з огляду на відповіді Голови ДСА України Холоднюка З.В., його представників, представника Нерсесяна А.С. на поставлені запитання Комісія дійшла висновку про достатність інформації для підготовки пропозицій комітету та висновку Комісії.  

Тому Комісія ухвалила відкласти розгляд матеріалів дисциплінарного провадження, порушеного ВРП 13 червня 2019 року, стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В. за скаргою Дубінка О.Г. для підготовки пропозицій комітету щодо вказаного дисциплінарного провадження.

Нагадаємо, Вищою радою правосуддя порушено дисциплінарне провадження за скаргою адвоката Нерсесяна А.С. на дії Голови ДСА України Холоднюка З.В. під час проведення конкурсу на заміщення вакантної посади генерального директора державного підприємства «Інформаційні судові системи» та видання відповідних наказів від 28 травня 2019 року.

Протокол засідання Комісії від 1 листопада 2019 року буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

 

Прес-центр судової влади України