Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доказів розмови водія телефоном немає: суд закрив справу про адмінправопорушення

01 листопада 2019, 15:47

Городоцький районний суд скасував постанову поліцейського про притягнення водія до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 122  КУпАП  (користування під час руху транспортного засобу засобами зв’язку, не обладнаними технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук) та закрив справу про адміністративне правопорушення.

«Враховуючи, що в судовому засіданні не знайшов підтвердження факт порушення позивачем Правил дорожнього руху, суд дійшов висновку, що оскаржувану постанову  слід скасувати, а провадження у даній справі слід закрити на підставі пункту 1 частини першої статті 247 КУпАП у зв’язку з відсутністю в діях С. складу адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 122  КУпАП», – констатує у рішенні суд.

До Городоцького районного суду із адміністративним позовом про скасування постанови поліцейського звернувся водій, якого 5 серпня цього року у смт. Ярмолинці правоохоронці оштрафували на 425 гривень за порушення Правил дорожнього руху: мовляв, чоловік кермував автомобілем та розмовляв по телефону. 

Позивач запевнив – ПДР не порушував, тому просив незаконну постанову скасувати.

Як встановив суд, відповідач – поліцейський Ярмолинецького ВП належним чином не задокументував та не довів допустимими доказами факт порушення Правил дорожнього руху. Відеозапису з нагрудної камери поліцейського немає.

Натомість свідки, котрі давали покази у суді і, вочевидь, їхали того дня з позивачем, запевнили – водій по телефону за кермом не розмовляв.

«Отже, вчинення позивачем адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 122  КУпАП,   не підтверджується жодним доказом, окрім оскаржуваної постанови у справі про адміністративне правопорушення», - зауважує суддя.

Постанова ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду