Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Два роки позбавлення волі за крадіжку 23 каналізаційних люків

29 жовтня 2019, 17:42

Новокаховський міський суд Херсонської області розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням місцевого жителя у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно).

37-річний чоловік обвинувачувався у тому, що впродовж квітня та травня 2018 року скоїв у місті Нова Каховка ряд крадіжок чавунних кришок кабельних колодязів та каналізаційних люків, спричинивши своїми діями матеріальну шкоду Херсонській філії ПАТ «Укртелеком» на суму 2158 грн. та КП «Міський водоканал» на суму 4857 грн. Усього здобиччю збирача металу за цей час стали 23 чавунні кришки люків та колодязів.

Між представником потерпілого Херсонської філії ПАТ «Укртелеком», представником потерпілого Комунального підприємства «Міський водоканал» та обвинуваченим, за участю захисника обвинуваченого, було укладено угоду про примирення за пред’явленим обвинуваченням, з якої слідує, що сторони примирилися, обвинувачений визнає свою вину у вчиненні злочині, щиро розкаюється, зобов’язується відшкодувати матеріальну шкоду, заподіяну потерпілим.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, врахував те, що умови угоди не суперечать вимогам чинного законодавства, відповідають інтересам суспільства і не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, тож  вироком суду дану угоду затверджено, обвинуваченому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Апеляційна скарга на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення, і станом на 29 жовтня вирок суду законної сили не набрав.

Ознайомитись із рішеннями Новокаховського міського суду Херсонської області можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/

 

За повідомленням прес-служби суду