Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перезавантаження держслужби: спрощення і пришвидшення набору ефективних, звільнення неефективних працівників  

23 жовтня 2019, 08:31

У Хмельницькому апеляційному суді відбувся семінар на тему: «Актуальні питання проходження державної служби в умовах реформ». Ключовий меседж спікерів: перезавантаження державної служби спрямоване на спрощення і пришвидшення набору ефективних, та звільнення неефективних  працівників. 

Костянтин Герасимюк, начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях (далі - Управління), виступив з питань доброчесності та етики державних службовців. Ці питання на сьогодні є компонентом щорічного оцінювання, тож за недотримання цих правил службовців можуть звільнити.

Ірина Волощук, головний спеціаліст Управління, детально проаналізувала нововведення щодо оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Відтепер у разі отримання негативної оцінки державного службовця звільнять з посади. Навіть оскарження оцінки у суді не зупиняє дію наказу про звільнення. До слова, раніше службовця могли звільнити у разі отримання двох негативних оцінок.

 

Іванна Окорочкова, головний спеціаліст Управління наголосила на змінах у проведенні конкурсного відбору на державну службу, які спрощують процедуру доступу до державних посад.

 

За повідомленням прес-служби суду