Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стоп булінг: у Хмельницькому апеляційному суді учні інноваційної школи тренувалися протидіяти булінгу

17 жовтня 2019, 18:53

«Булити не круто», «Звертатись за допомогою до дорослих – не значить ябедничати», «За булінг закон передбачає відповідальність». Саме такі меседжі лунали сьогодні на інтерактивному занятті для учнів інноваційної школи ThinkGlobal в апеляційному суді. Вихованці навального закладу проводять дослідження теми цькувань в учнівському середовищі, тож завітали до фахівців-юристів, аби дізнатися більше.

Спікери заходу: Ольга Чорна, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, та Юлія Салдан, головний спеціаліст відділу аналітично-статистичної роботи.

Ольга Чорна розповіла студентам про ознаки булінгу, його причини та наслідки, юридичні механізми захисту. Юлія Салдан доповнила колегу прикладами із судової практики. Аудиторія весь час давала зворотній зв'язок: діти наввипередки розповідали свої персональні історії, задавали питання і коментували почуте.

Укінці усі дружно зголосилися сказати булінгу «Стоп!» і домовилися робити усе можливе, аби викорінити це явище із учнівського середовища.  

За повідомленням прес-служби суду