Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для ухвалення вироку у справі за фактом жорстокого вбивства мукачівця суд видалився до нарадчої кімнати  

16 жовтня 2019, 17:20

Сьогодні, у Мукачівському міськрайонному суді відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні, щодо особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого пунктом 4 частиною другою статті 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю.

Суд завершив з’ясування фактичних обставин кримінального провадження та перейшов до судових дебатів, в яких прокурор наголосив, що в ході проведення судового розгляду вина обвинуваченого повністю доведена матеріалами кримінального провадження, висновками експертиз та показами потерпілої і свідків.

Представники потерпілої просили суд, звернути увагу на висновки експертиз та покази свідків, а також на те, що дане вбивство було вчинене з особливою жорстокістю, де потерпілий відчув заживо не менше 21 колото - ріжучого удару та помер від больового шоку та кровотечі , зазнавши великого фізичного страждання.

У зв’язку з цим, сторона обвинувачення та представники потерпілої, просили суд визнати винним обвинуваченого Б., у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого пунктом 4 частиною другою статті 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю та призначити покарання у виді довічного позбавлення волі.

Окрім цього, представники потерпілої просили в повному обсязі задовольнити заявлений ними цивільний позов.

Захист в свою чергу звертає увагу суду на те , що докази які надає сторона обвинувачення в даному кримінальному провадженні є неналежними та недопустимими і просить суд обвинуваченого Б., виправдати а в задоволенні цивільного позову – відмовити.

Суд надав обвинуваченому останнє слово , в якому він своєї вини не визнав і просив  прийняти справедливе рішення щодо нього.

Після дебатів, колегія суддів вийшла у нарадчу кімнату для ухвалення вироку, який буде проголошено 18 жовтня  2019 року.

Нагадаємо, подія мала місце 5 січня 2018 року в  м. Мукачево, по вулиці Петефі,12 «А» в під’їзді багатоповерхівки, сталося вбивство  громадянина Г., який від отримання ножових поранень помер на місці. 

 

За повідомленням прес-служби суду