Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд звільнив від покарання чоловіка, який повідомив про участь у складі непередбаченого законом збройного формування

16 жовтня 2019, 16:41

Стаття 260 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Згідно частини шостої статті 260 КК України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі непередбаченого законом збройного формування, за створення такого формування та участь у його діяльності - якщо вона добровільно вийшла з його складу і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

У травні 2014 року гр. К. вступив до непередбаченого законом збройного формування так званої «Донецької народної республіки» та будучи її учасником  ніс чергування на блок-посту, побудованому представниками непередбаченого законом збройного формування «ДНР». В його обов’язки входило здійснення перепускного режиму шляхом зупинки, огляд авто-мототранспорта та перевірка документів громадян на вищезазначеному блок-посту.

На кінець травня 2014 року гр. К. добровільно вийшов зі складу вищезазначеного збройного формування.

У серпні 2019 року гр. К. подав до Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області заяву, в якій повідомив обставини своєї участі у складі непередбаченого законом збройного формування.

10 жовтня 2019 року суддя Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Наталія Дюміна звільнила гр. К. від кримінальної відповідальності, передбаченої частиною другою статті 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), задовольнивши таким чином клопотання Слов’янської місцевої прокуратури.

З повним текстом рішення суду можна ознайомитись за посиланням: https://court.gov.ua/fair/

 

За повідомленням прес-служби суду