Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський апеляційний суд долучився до підготовки майбутніх журналістів щодо висвітлення судової тематики

16 жовтня 2019, 16:06

ЗМІ несуть високий рівень суспільної відповідальності за те, як доносять інформацію до загалу, формують суспільну думку. Надзвичайно важливо збалансувати право на свободу самовираження журналіста з правом людини на повагу до її приватного життя, отримання якісної та достовірної інформації. Саме тому вчити правильним, практичним нюансам роботи журналіста під час спілкування з різними державними органами, інституціями треба зі студентської лави.

З цією метою Дніпровський апеляційний суд долучився до підготовки майбутніх журналістів, які навчаються в Університеті митної справи та фінансів. Для них протягом минулого тижня, прес-секретар суду Тетяна Гаюн прочитала ряд лекцій з судової журналістики.

Під час зустрічі студенти мали змогу опанувати практичні аспекти роботи журналістів, телевізійних знімальних груп під час висвітлення діяльності судів. Говорили про особливості висвітлення судових засідань у ЗМІ, підготовку публікацій за матеріалами розгляду справ у судах, про комунікативні команди судів, про балансування між рейтингами та достовірністю інформації, про правові ризики судової журналістики, а також, що треба знати, аби не скоїти злочин під час оприлюднення інформації.

 

За повідомленням прес-служби суду