Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено до розгляду справу за фактом побиття підлітками 13-річної дівчини

16 жовтня 2019, 16:02

4 жовтня 2019 року до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням гр. С. та гр. П. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  частиною другою статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).

З матеріалів справи вбачається, що дві неповнолітні подруги гр. С. та  гр. П. проводили дозвілля в районі залізничного вокзалу м. Слов’янська з раніше знайомою 13-літньою гр. К., вживаючи при цьому спиртні напої. Потерпіла неодноразово просила відпустити її додому, але подруги відмовлялись, оскільки користувались її планшетом.

Вже вранці, о 4 годині, при спробі втекти, подруги наздогнали її та по черзі: спочатку гр.П., а потім гр. С. наносили удари ногами по тулубу та голові малолітньої гр. К., при цьому ще й душили капюшоном її же светра. Надалі, скориставшись тим, що жертва не може чинити опір, викрали у неї рюкзак де знаходився планшет та з місця скоєння злочину втекли, причинив потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 1390,86.

11 жовтня 2019 року по справі № 1-кп/243/920/2019 проведено підготовче судове засідання.  

15 жовтня слухання справи не відбулося, у зв’язку з надходженням клопотання від Слов’янського міськрайонного відділу з питань пробації про продовження терміну на підготовку досудової доповіді.

Наступне судове засідання призначено на 22 жовтня о 14:00.

 

За повідомленням прес-служби суду